Η Febal  ιδρύθηκε το 1959 στο Pesaro , κέντρο επιπλοποιίας του Marche , και γεννήθηκε  από μία επιχειρηματική ιδέα του Ermanno Ferri , ενός  νεαρού  μάστορα του τομέα. Σήμερα ως  η τρίτη  πιο γνωστή μάρκα , η Febal   Cucine αποτελεί ένα εμπορικό σήμα αναγνωρισμένης αξίας  στην Ιταλία και στον κόσμο .Η παραγωγή της σε σύνθεσης κουζίνας  χαρακτηρίζεται από άριστο επίπεδο ποιότητας , εξαιρετικές πρώτες ύλες, σχεδιασμό ακριβείας, έρευνα λειτουργικότητας  και τεχνολογίας, ώστε να ανταποκρίνονται στην πρακτική  και τη μορφή των σύγχρονων τρόπων ζωής.

Το 2009 ο όμιλος Colombini  απέκτησε τις εταιρίες  Febal  και Rossana .

Το  2012 γεννήθηκε η Febal Casa

Για την Febal η πρώτη λέξη είναι η ποιότητα: υλικά πρώτης επιλογής και πρωτοποριακή κατασκευή, για μια αγορά αυστηρά πρώτης γραμμής, χαρακτήριζαν ανέκαθεν τις παραγωγές Febal.

Μια άλλη λέξη κλειδί είναι το εκλεπτυσμένο desing, που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς επίπλων, όσο και σε απαιτήσεις πιο παραδοσιακές. Η Febal ανέκαθεν προσπαθούσε να μεταφέρει στον κόσμο το αυστηρό στυλ Made in Italy, καθιστάμενη ένα διεθνές σύμβολο του.

Η Τρίτη λέξη για την Febal ήταν πάντα η καινοτομία: η συνεχής έρευνα και πειραματισμός με νέα υλικά με όλο και πιο πρακτικά συστήματα, με όλο και πιο πρακτικές λύσεις αυτά ήταν πάντα η βάση της επιτυχίας των κουζινών Febal , σε βαθμό που κάποια από τα μοντέλα της πέρασαν δικαιωματικά στην ιστορία του desing.

H κύρια παράμετρος παραγωγής και υπηρεσιών Febal πιστοποιήθηκε ήδη από το 1998 με UN ENI ISO 9001. Η Febal , επομένως τίθεται στην διεθνή αγορά ως ένα από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον τομέα των συνθέσεων κουζίνας υψηλής ποιότητας  και το brand της έχει καταστεί, με την πάροδο του χρόνου, συνώνυμο αξιοπιστίας και της αξίας, στα πλαίσια της καλύτερης παράγωγης «Made in Italy».

Η Febal προσφέρει :

 21 μοντέλα           150 φινιρίσματα           120  προγράμματα  εργασίας .

febalcasa